Sajnos egyelőre nincsenek meg a technikai feltételek, hogy szép képet is tudjak készíteni a receptekről, de remélhetőleg hamarosan ezt a problémát is sikerül megoldani. A következő vacsorát a konyhában lévő maradékokból állítottam össze. Előző nap lazacos salátát készítettem, és gondolkoztam egy darabig, hogy a megmaradt zöldségek mellett hogyan és mivel lehetne gazdagabbá tenni egy újabb salátát. Az eredmény isteni.
Hozzávalók:
- két közepes krumpli
- két tojás
- fél mozzarella (vagy 3-4 szem mini)
- négy-öt szem koktélparadicsom
- egy kígyóuborka harmada
- ízlés szerint olívabogyó
- 2 vékony zöldhagyma
- só
- olívaolaj
Elkészítés:
Mosás után a krumplit (héjastul) és a tojást felteszem főni. A zöldségeket is megmosom, az olajbogyóról és a mozzarelláról leöntöm a folyadékot. A hagymát felkarikázom, a sajtot, a paradicsomot, az uborkát felkockázom. Azt szoktam mondani, akkora darabokra, mint egy dobókocka. A felaprított hozzávalókat összekeverem, hozzáadom az olívabogyókat, és hagyom állni a hűtőben, amíg a krumpli és a tojás elkészül. Utóbbi nyilván hamarabb megfő, ekkor megpucolom, felkockázom és enyhén megsózom. A krumplik felmelegedett vízét sózom, majd ha nagyjából megpuhultak, ezeket is megpucolom és felkockázom. Ezután egy-másfél kanál olívaolajon sűrűn kevergetve addig sütöm, amíg halvány arany színt nem kapnak, de ne legyenek barnásak. Végül a tojással együtt a salátába keverem az olajos krumplikat, kicsit várok, míg a meleg hozzávalók langyosra hűlnek, és kész is. Két főnek vacsorára remek, vagy akár köretnek is ebédre, és higgyétek el, nem csak finom, de nagyon mutatós, gusztusos étel.