HTML

Vegyeszöldség

Mindennapi zöldségeink

Friss topikok

Linkblog

Saláta krumplival és tojással

2011.03.25. 10:06 :: Nerva

 

Sajnos egyelőre nincsenek meg a technikai feltételek, hogy szép képet is tudjak készíteni a receptekről, de remélhetőleg hamarosan ezt a problémát is sikerül megoldani. A következő vacsorát a konyhában lévő maradékokból állítottam össze. Előző nap lazacos salátát készítettem, és gondolkoztam egy darabig, hogy a megmaradt zöldségek mellett hogyan és mivel lehetne gazdagabbá tenni egy újabb salátát. Az eredmény isteni.

Hozzávalók:

  • két közepes krumpli
  • két tojás
  • fél mozzarella (vagy 3-4 szem mini)
  • négy-öt szem koktélparadicsom
  • egy kígyóuborka harmada
  • ízlés szerint olívabogyó
  • 2 vékony zöldhagyma
  • olívaolaj

Elkészítés:

Mosás után a krumplit (héjastul) és a tojást felteszem főni. A zöldségeket is megmosom, az olajbogyóról és a mozzarelláról leöntöm a folyadékot. A hagymát felkarikázom, a sajtot, a paradicsomot, az uborkát felkockázom. Azt szoktam mondani, akkora darabokra, mint egy dobókocka. A felaprított hozzávalókat összekeverem, hozzáadom az olívabogyókat, és hagyom állni a hűtőben, amíg a krumpli és a tojás elkészül. Utóbbi nyilván hamarabb megfő, ekkor megpucolom, felkockázom és enyhén megsózom. A krumplik felmelegedett vízét sózom, majd ha nagyjából megpuhultak, ezeket is megpucolom és felkockázom. Ezután egy-másfél kanál olívaolajon sűrűn kevergetve addig sütöm, amíg halvány arany színt nem kapnak, de ne legyenek barnásak. Végül a tojással együtt a salátába keverem az olajos krumplikat, kicsit várok, míg a meleg hozzávalók langyosra hűlnek, és kész is. Két főnek vacsorára remek, vagy akár köretnek is ebédre, és higgyétek el, nem csak finom, de nagyon mutatós, gusztusos étel.

Szólj hozzá!

Címkék: saláta tojás krumpli hagyma paradicsom olívaolaj olívabogyó mozzarella zöldhagyma kígyóuborka koktélparadicsom

A bejegyzés trackback címe:

https://vegyeszoldseg.blog.hu/api/trackback/id/tr802770217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása